Започна строежът на нов квартал за 180 милиона евро в София

1
“Garitage Park” e eдин от най-мащабните проекти през последните години в България
“Garitage Park” e eдин от най-мащабните проекти през последните години в България

Над 180 млн. евро ще бъдат вложени в изграждането на напълно нов квартал на София.

Многофункционалният комплекс “Garitage Park” ще съчетава жилищни и офис сгради, удовлетворявайки всички нужди на обитателите си. Това обявиха инвеститорите при първата копка на мегапроекта, предаде Economic.bg.

“Garitage Park” e eдин от най-мащабните проекти през последните години в България. Той ще се простира на площ от 168 дка, съчетавайки сериозен обем жилищни и офис площи, над 4500 подземни паркомерста и собствен парк.

Избрана е удобна и комуникативна локация – новият комплекс се намира на Околовръстното шосе, в близост до Бизнес парк София и други големи бизнес центрове.

„Районът, в който се намираме, е един от най-добре развиващите се в София като планиране, реализация и инвестиции в мащабни проекти. Искаме да допълним и надградим наличното в него“, заяви Атанас Гаров, управляващ партньор на Garitage Investment Management.

Предвидено е изграждането на търговски площи, голям спортен център, както и основно училище за над 500 деца, които да обслужват района. Проектът ще е изключително „зелен“ – включени са 90 хил. кв. м. зелени площи, както и общодостъпен за целия район парк. Общата площ на офисните сгради е около 95 хил. кв. м, а на жилищата – 60 хил. кв. м.

Общата подземна и надземна площ на комплекса ще е 380 хил. кв. м, половината от които ще се намират под земята. Цялостната предвидена инвестиция в проекта е повече от 180 млн. евро.

Строителството ще се извърши на 2 етапа – в първата фаза ще бъдат изградени 2 офис сгради и 130 жилища. Ще бъдат построени 130 хил. кв. м, голяма част от които под земята. Инвестицията в този първоначален етап е в размер на 60 млн. евро, а предвиденото време за строителните дейности – малко над 27 месеца.

Двете бизнес сгради ще предлагат 30 хил. кв. м офис площи, подходящи за нуждите на големи международни компании, които оперират или тепърва навлизат у нас. За 20% от офисите и 15% от жилищните сгради от първия етап на проекта вече има предварителни споразумения за продажба/наем. 

„Постарахме се проектът ни да отговаря на търсенето на пазара на недвижими имоти през следващите 5 г.“, каза Давид Давидов, управляващ партньор на Garitage Investment Management.

 “Garitage Park” е първият български проект, отличен с BREEAM сертификат за екологична, икономическа и социална устойчивост.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари