Започна поредният ремонт на булевард “Христо Ботев“

2
Пробита е тръба, която събира и отвежда дъждовната вода към подземните резервоари
Пробита е тръба, която събира и отвежда дъждовната вода към подземните резервоари

Започна поредния "Ремонт на ремонта" на пропадналия участък на булевард “Христо Ботев“ в Русе

Пробита е тръба, която събира и отвежда дъждовната вода към подземните резервоари

Екипи на двамата подизпълнители, участвали в изграждането на канализацията и задържателния резервоар и в асфалтирането, се заеха с отстраняване на хлътванията в асфалта. Проблемът се появи в последните няколко дни, като мястото стана опасно и пострадаха автомобили. Заради дейностите в средната лента на булеварда в посока към квaртал „Дружба″ е затруднено преминаването.

Техническият ръководител на екипа, който отговаря само за асфалтирането, обясни, че работата ще приключи до края на днешния ден. Към момента проблемният участък е изрязан, достигната е здрава основа, извършено е трамбоване и предстои полагане на каменна фракция и асфалтиране, предаде Русе Медиа.

Не се знае обаче дали няма да се наложи асфалтиране на участъци от булеварда и в следващите дни, тъй като бригадата на другия подизпълнител, който се занимава с тръбите и резервоара, е установила слягане на асфалта в тясна ивица в близост до мантинелите. Причината е същата като при предишния ремонт преди месец – преминаване на комуникационни кабели, които не са дали възможност за трамбоване и добро уплътняване преди асфалтирането. Освен напукване и слягане на асфалта се наблюдава изкривяване и пропадане на бетонните бордюрни блокчета към тревната част. Оказва се, че е пробита тръба, която събира и отвежда дъждовната вода към подземните резервоари.

Предположенията са, че тя е била пробита при поставянето на мантинелите и набиването на вертикалните метални елементи и оттам е изтичала вода, която е подкопала целия участък. Предстои да се премахнат изцяло мантинелите, да се разкопае до здрава основа и да се направи наново ремонт за сметка на изпълнителите. Засега не може да се каже кога ще приключи тази част от дейността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    12
    Ancho
    Гледам ,че работниците са само от новите българи! Тук неминуемо възниква въпросът, какво качество и какво ниво на компетенция очаквате! Новите българи настъпват здраво! За тези ,които могат да го видят, разбира се! По 30-40 деца играят пред блоковете в Чародейка, гетата са пълни с малки деца! Ци&анска музика огласява всичко и всички чинно се съобразяват!
  • 15
    11
    БОЦко
    От изпълнителите само не зависи. Пишман проектанти и пишман строителни надзори, нахалос вземат пари.
  • 20
    10
    Алоуууу, ВиК
    Мама ви некадърна да еба! Всички вие сте за хвърляне в изкопаните от вас трапове, последващо заравяне, тройно трамбоване и поне два метра високоякостен стоманобетон отгоре!!!
  • 25
    9
    Бай Чеп
    Добре, че не сме в Япония, след такива ремонти в градската управа щяха да си направят масово харакири и да остане града сирак!
  • 25
    8
    Аз съм
    А кръстовището на Париж кога ще го оправят
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари