Започна изграждането на „Синя стая“ в Русенската съдебна палата

1
Ремонтът се очаква да приключи в началото на месец март
Ремонтът се очаква да приключи в началото на месец март Снимка: Окръжен съд - Русе

Ремонтът се очаква да приключи в началото на месец март

Започнаха ремонтните дейности по изграждането на "Синя стая" в Русенската съдебна палата. Тя ще е ситуирана в две помещения на първия етаж и ще функционира за подобрено обслужване на децата, участващи в различни съдебни процеси - граждански и наказателни, съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Едното помещение ще предлага уютна атмосфера, предназначена за децата, а другото ще е оборудвано със специализирана техника за провеждане на разпит и създаване на видео и аудио запис. Чрез система за видеонаблюдение разследващите органи, съдът и адвокатите ще могат да следят и контролират процеса на разпит на децата.

Този проект е финансиран със средства на Окръжен съд - Русе и чрез събраните суми от две благотворителни инициативи. Едната на Окръжен съд – Русе, в която чрез закупуване на картини на деца и чрез дарения се включиха магистрати, служители и адвокати. Другата е благотворителен базар под мотото "От деца за деца", организиран от две ученички от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" Симона Валентинова и Мелиса Юсмен под ръководството на преподавателя по по История и цивилизация Георги Симеонов. На 08.01.24 година те дариха събраните средства на Окръжен съд - Русе.

В следващите етапи на проекта, ученици от НУИ "Проф. Веселин Стоянов" с ръководител Нина Лишовска ще се включат с изрисуване на стените и изработване на осветителни тела, които ще придадат уникален и вдъхновяващ вид на "Синята стая".

Ремонтът ще се извърши и с личен труд на служители на Окръжен съд и се очаква да приключи в началото на месец март тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари