Заплашиха кмета на Дубровник с обесване, защото поканил сръбски певец за Нова година

1
В заплахата се посочва още, че ако събитието се повтори, целият площад на главната улица ще бъде покрит с динамит
В заплахата се посочва още, че ако събитието се повтори, целият площад на главната улица ще бъде покрит с динамит Снимка: putovanjazasvakoga.com

В заплахата се посочва още, че ако събитието се повтори, целият площад на главната улица ще бъде покрит с динамит

Кметът на хърватския крайбрежен град Дубровник Мате Франкович е получил анонимно писмо със смъртни заплахи, след като покани за главна звезда на новогодишния концерт на главната улица сръбската турбо фолк звезда Здравко Чолич, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ, цитирана от БТА.

Другарю Франкович, ние защитавахме Дубровник от четниците и сърбите през 1991 г., а ти днес каниш сръбски певци на (улица) "Страдун" като Здравко Чолич и други сръбски Цеци“, пише в писмото, подписано от „хърватските защитници Тигрите и 4-та бригада на Хърватия“.

Писмото съдържа и заплаха, че ако събитието се повтори, целият площад ще бъде покрит с динамит, а кметът Франкович ще бъде обесен.

Франкович публикува писмото в социалните мрежи с коментар, че това е „честитка за добро утро от „защитниците“, които не са посмели да се подпишат“.

Хърватският сайт „Индекс“ посочва, че концертът на Здравко Чолич за посрещането на Нова година на улица "Страдун" в Дубровник се смята за един от най-посещаваните в историята на града. Според данни на хърватската полиция около 25 000 души са посрещнали Нова година в историческия център на Дубровник с концерта на сръбския турбо фолк изпълнител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Правилно! Србе на врбе, ТероруZZшлямия в Небитието! България с Украйна напред!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари