Заплахи и натиск срещу медицински сестри след срещата с Борисов

11
Днес те подадоха конкретни сигнали към МВР за нарушения в болниците
Днес те подадоха конкретни сигнали към МВР за нарушения в болниците Видео: БНТ

Протестиращи медицински сестри подадоха на вътрешния министър конкретни сигнали за нарушения в някои болници. Младен Маринов се е ангажирал да разследва твърденията.

Сестрите са готови да представят и доказателства. Стана ясно още, че след срещата с премиера Бойко Борисов преди дни, някои от сестрите са били обект на заплахи и натиск, съобщи БНТ.

Срещата с вътрешния министър беше уговорена от премиера, когато той покани на разговор сестрите от палатковия лагер пред Министерски съвет. През цялото време на протеста, сестрите информираха за различни злоупотреби в болниците.

Мая Илиева, Синдикат на медицинските специалисти: За източване на Здравната каса, това са злоупотребите.

Димитрия Димитрова, Синдикат на медицинските специалисти: За изписване на пътеки и за несъществуващи лекари работещи, водещи се по документи, това което винаги от първия ден съм го говорила. Просто трябва да се спре с тези порочни практики, нищо повече. Очакваме институциите да си свършат работата, надяваме се и това е. Започнаха малките ударчета още от първия ден след срещата с г-н Борисов очакваме и по-големи даже и заплахи. Аз даже мога и да кажа, че заплахи още от началото, когато съм проговорила, съм имала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари