Запис от интервю оневини русенска журналистка пред съда

1
Ася Пенчева беше обвинена от служителката в дом "Надежда" Ценка Благоева, че думите й не са предадени вярно във вестник "Утро"
Ася Пенчева беше обвинена от служителката в дом "Надежда" Ценка Благоева, че думите й не са предадени вярно във вестник "Утро"

Русенският окръжен съд потвърди решението на Районния съд от 26 март т.г., който се произнесе с оправдателна присъда и обяви журналистката Ася Пенчева за невинна по обвинение в клевета и обида.

Припомняме, Пенчева беше обвинена от служителката в дом "Надежда" Ценка Благоева, че думите й не са предадени вярно от журналистката във вестник "Утро". В интервюто, заради което беше заведено делото срещу Ася Пенчева, е написано, че в дома за деца, лишени от родителска грижа, се прилага насилие спрямо отглеждани там малчугани.

Съдебната сага започна преди 34 месеца - през януари 2012 г. и премина пет пъти през Районен съд и три през Окръжен. Едва преди около година най-после беше допуснат като доказателство диктофонният запис от интервюто. Назначената експертиза, извършена от МВР е доказала, че записът е автентичен и написаното във вестника е точна транскрипция на звука.

"Съдия Пламен Ченджиев, който допусна като доказателство записа от диктофона, погледна най-сериозно на това дело, докато другите го подмятаха като горещ картоф", коментира по този повод днес Пенчева.

Със съдебния акт е отхвърлен и гражданският иск на Ценка Благоева, която е осъдена да плати на Ася Пенчева разноските, които е направила за адвокатско възнаграждение.

Решението на Окръжен съд-Русе е окончателно.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари