Запазва се тенденцията оздравелите да са повече от заразените с КОВИД в Русенско

0
За последното денонощие са починали още една жена и четирима мъже с положителен тест за коронавирус
За последното денонощие са починали още една жена и четирима мъже с положителен тест за коронавирус

Три пъти повече оздравели отколкото заразени с КОВИД-19 за изминалото денонощие отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско

Новите случаи са 26, а излекуваните 80, като 19 от заразените за последните 24 часа са от община Русе. По двама заболели има в Бяла, Иваново и Сливо поле, както и един в Две могили. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Ветово и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13934, а преболедувалите 12400. Активните случаи са 674. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 226, като 46 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 166, от които 12 са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали още една жена и четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 860, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 493 от тях са мъже, 367 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната, като разликата между областите е изключително малка. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Силистра – един заболял.

До момента в областта са извършени 27309 имунизации, като повторна доза са получили 9741 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 824 ваксини. 530 от тях са втори прием. Други 294 лица през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от ваксините срещу коронавирусна инфекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари