Заместник-кметове на Община Русе се срещнаха с журито на Международния конкурс „Северно сияние“

1
Всяка година „Северно сияние“ събира в Русе талантливи млади певци и певици от няколко държави
Всяка година „Северно сияние“ събира в Русе талантливи млади певци и певици от няколко държави Снимка: Община Русе

Всяка година „Северно сияние“ събира в Русе талантливи млади певци и певици от няколко държави

Заместник-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев се срещнаха със звездното жури на Международния конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“. 27-ото издание на формата стартира днес в Доходното здание и ще продължи до 8 октомври /неделя/.

Конкурсът не само дава поле за изява на младите талантливи изпълнители, а им вдъхва и необходимата увереност, за да продължат да се занимават с музика“, каза Димитър Недев. Той също така благодари на популярните певици Ева Найденова, Тони Димитрова, Дивна, композиторът и певец Хайгашод Агасян и композиторът Светослав Лобошки за тяхната дългогодишна отдаденост към формата.

Създателят на „Северно сияние“ маестро Вили Икономов сподели, че журито има уникалната възможност да проследи развитието на децата и тяхното израстване. Той създава конкурса преди 57 години под името „Млади таланти“. До 2000 г. конкурсът е с национален характер, а след това в него се включват и участници от чужбина.

Всяка година „Северно сияние“ събира в Русе талантливи млади певци и певици от няколко държави, като през 2023 г. за участие са се записали повече от 90 изпълнители.

Конкурсната програма стартира днес в 13 ч. с най-малките участници. Награждаването на лауреатите е на 8 октомври от 17:30 ч., когато са рециталът на Тони Димитрова и Гала концертът на отличените участници.

Всички събития от фестивала се провеждат в Голямата зала на Доходното здание и са с вход свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари