Замърсяване на пристанището на село Ряхово

2

Мазни петна в река Дунав притесниха жителите на село Ряхово

Стефан Стоянов е публикувал снимки на замърсяването в личния си профил социалната мрежа с кратък коментар: "Еко завода от Сливо Поле пуска само еко отпадък към Ряхово".

"Тази мизерия идва от тръба за отпадъци, която се влива право в река Дунав без никакви пречиствателни съоръжения", пише г-н Димитров до редакцията на Dunavmost.

Освен замърсяването на въздуха в Русе, другият основен проблем е замърсяването на почвите и водите. За съжаление години наред не се обръща особено внимание на този проблем, което може да доведе до трайни екологични проблеми в региона.

"Еколозите днес почиват", гласи един от коментарите на публикацията в мрежата.

Само може да се надяваме РИОСВ - Русе да установи причината за замърсяването, въпреки ниското доверие на гражданите към тази институция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    до Сп
    Заравянето било след съгласуване на терена? А под чия шапка бяха всички тези институции и чии нареждания изпълняваха??? Не е ли на тия, които избиха уж болните животни?
  • 5
    3
    до 2
    То и да направиш и експлоатираш предприятие в Бг, трябва да съгласуваш с много инстанции, една от тях е РОСВ. Е , и? Какъв въздух дишаш? Откакто заровиха няколко стотин хиляди прасета във вододайната зона на Русе, от тогава водата на русенци не става за пиене. Не ми говори за проучвания, не сме идиоти, нито пък сме на държавна хранилка както си ти вероятно.
  • -7
    2
    Сп
    Заравянето беше след съгласуване на терена с Риосв, Басейнова дирекция, Вик и др. Няма заравяне ей така просто, без проучване!
  • 16
    1
    Гост
    Преди няколко години къде заровиха прасетата от свинекомплексите, със свинска чума? Не беше ли пак в землището на Ряхово, където е основният водоем за региона?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари