Зам.-председател на СОС нахлу като маскиран престъпник в кабинета на Фандъкова

1

Вчера Борислав Иванов се провали в опита си да свали украинското знаме от Столична община

„Демократична България“ (ДБ) настоява за оставката на общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „Патриоти за София“ заради хулигански прояви в сградата на Столична община, съобщава на фейсбук страницата си групата на ДБ в СОС.

Зам.-председателят на СОС и председател на комисията по обществен ред и сигурност Борислав Иванов е извършил действия, които са в пълно противоречие с отговорността му като общински съветник и част от ръководството на СОС и Столична община.

Ние, съветниците от групата на ДБ, настояваме за незабавното му отстраняване от заеманите от него ръководни постове и призоваваме всички политически групи да се противопоставят на тази недопустима хулиганска проява. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински съветник, тъй като извършеното от него е позор за общинския съвет и е в разрез с мандата, даден му от софиянци, като техен представител в Столична община, посочват от ДБ. Извършеното от него - влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата, поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран, отбелязват от ДБ.

За тях това е и пореден пример по какъв начин партия “Възраждане” разбира участието си в политическия и обществен живот на София и България. "А именно - да генерира постоянни скандали, които в конкретния случай излизат не само извън рамките на добрия тон, а представляват саботаж на устоите на местното самоуправление. И за да бъде още по-абсурдна ситуацията, имаме случай, когато председател на комисията по обществен ред и сигурност извършва хулигански прояви в сградата на Столичната община", посочват от ДБ.

Групата на ДБ още днес ще внесе официално искане за отстраняването на Борислав Иванов от постовете на зам.-председател на Общинския съвет, председател на комисията по обществен ред и сигурност и зам.- председател на комисията по устройство на територията, архитектурата и жилищната политика, както и сигнал до МВР и прокуратурата за извършените от него противоправни действия в сградата на Столичната община.

Ние се обръщаме към “Патриоти за София” да приемат решение за отстраняването му от тяхната политическа група.

Ние, ДБ, призоваваме групата на ГЕРБ да преосмисли дали софиянци са им дали доверие да управляват столицата в коалиция с политици, които нямат елементарно уважение към правовия ред и които с цел евтино трупане на популярност са готови да рушат основите на цивилизованото общество и държава, пишат още от ДБ.

Припомняме ви, че вчера Борислав Иванов се опита, но не успя да свали украинското знаме от фасадата на Столична община по време на протеста с искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Борислав Иванов е член на Комисията по обществен ред и сигурност от групата на "Патриоти за София". Вчера той заяви, че се е провалил, тъй като са му попречили трима полицаи и трима общински съветници от ГЕРБ, но че ще направи всичко възможно знамето на Украйна да бъде свалено. "Загубихме една битка, но ще спечелим войната", обяви Иванов.

На неуспешния щурм по знамето присъстваха лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и симпатизанти на партията, която неведнъж се е опитвала да свали украинския флаг от фасадата на Общината. Знамето беше поставено на 7 април от Столична община, като идеята е то да остане там до края на войната.

След провала с акцията със знамето Борислав Иванов каза, че с готовност ще понесе отговорността за набезите си. На последното заседание на общинарите миналата седмица, доклад на Иванов за сваляне на знамето не беше включен в дневния ред, а малко след това той заяви, че иска да напусне "Атака" и да се присъедини към "Възраждане", ако го приемат.

От администрацията на Столична община разказват, че от няколко дни Борислав Иванов обикалял сам из сградата, влизал навсякъде и включвал компютри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    лала-мале
    Този иди0т трябва публично да бъде бит и еб@н за назидание на всички иди0ти от "вгъZZраждани" и техните слабоумни избиратели!
  • 1
    1
    ♤10
    По физиономията му личи, че страда от ментално и душевно заболяване. А действията му са като на представител от криминалния свят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари