Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански участва във форум по проект "FAIRway Danube"

0

Днес, в сградата на Изпълнителна агенция за проучване и поддържане на река Дунав (ИАППД), зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански взе участие във форум на заинтересованите страни по проект “FAIRway Danube”.

„Дунавската тематика е много важна част от управленската програма на кмета Пламен Стоилов и неговия екип. Именно обръщането на града с лице към река Дунав е наш основен приоритет през следващите години, в които над 10 млн. лв. европейско финансиране ще инвестираме в модернизирането на крайбрежната зона и в превръщането й в достъпно, атрактивно и предпочитано място за отдих, разходка и спорт както сред русенци, така и сред гостите на града.“ – каза зам.-кметът д-р Страхил Карапчански. Той заяви подкрепата от страна на общинска администрация за усилията на ИАППД и партниращите й организации за подобряването на речното корабоплаване по река Дунав.

В рамките на форума бяха представени целите на проект “FAIRway Danube”. Той е първа фаза на изпълнение на Генералния план за рехабилитация и поддържане на плавателния път на р. Дунав и е насочен към осъществяването на координирани и хармонизирани дейности за събиране на информация за критични участъци, водни нива и прогнози.

Основните дейности, предвидени за реализация в по проекта, са свързани с доставката на специализирани плавателни съдове и оборудване за хидроложки и хидрографски измервания, за обозначаване на корабоплавателния път с плаващи навигационни знаци, пилотни дейности за събиране, обработка и предоставяне на специализирана информация, внедряване на интегрирана система за управление на водния път и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари