Заляха с киселина българска пианистка в Индия

0
Пострадалата – Дария Юриева, е родена през 1992 г. в град Варна, в България
Пострадалата – Дария Юриева, е родена през 1992 г. в град Варна, в България

Българска туристка от Варна е била залята с киселина в Индия.

Пострадалата е пианистка, завършила Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров". Инцидентът е станал в град Варанаси в щата Утар-Прадеш. „Пострадалата – Дария Юриева, е родена през 1992 г. в град Варна, в България“, съобщават местните полицейски власти, според които младата жена е била във Варанаси от около три месеца, предаде BIG5.

Заподозряният за нападението е задържан. По първоначална информация мъжът е роднина на хазяина на апартамента, който Юриева е ползвала под наем. „Проучваме версията, че нападението може да е изцяло на сексуална основа“, съобщиха още от полицията.

Първоначално беше съобщено, че пострадалата е руска гражданка. Индия е призната за най-опасната дестинация за жените-туристи. Това сочи класация, изготвена от The Daily Mail. Тя се прави всяка пролет, а последната бе публикувана в онлайн изданието на медията през месец март тази година.

Според изданието Индия е оглавила първото място в антирейтинг класацията, заради голямата честотата на случаите на насилие и изнасилване на жени-туристи от страна на местни жители.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари