Заловиха в Русе украинец, издирван от Интерпол

1
Задържаният е участвал в организирана престъпна група, която незаконно е придобила лични и банкови данни на граждани на 84 държави
Задържаният е участвал в организирана престъпна група, която незаконно е придобила лични и банкови данни на граждани на 84 държави

Задържаният е участвал в организирана престъпна група, която незаконно е придобила лични и банкови данни на граждани на 84 държави

Дежурен състав на Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на украински гражданин, обвинен в участие в организирана престъпна група.

Лицето по първото дело е Д. Т., украински гражданин, на 38 години. Той е бил задържан на 19.11.2022 година в 14:00 часа при рутинна проверка на пътническия трафик на ГКПП „Дунав мост“. Митничарите са установили, че мъжът се издирва с червена бюлетина от Интерпол със заявител Интерпол град Минск, Република Беларус, с цел арест и екстрадиция за извършено престъпление в Беларус и Кипър.

Според беларуските служби, в периода 2011 - 2012 година Д. Т. е участвал в организирана престъпна група, която незаконно е придобила лични и банкови данни на граждани на 84 държави, като тази информация е била използвана за извършване на 160 000 трансакции в онлайн търговски сайтове, при което са били извършени разплащания за 7 716 411,70 долара. Наред с това от страна на властите в Р Беларус се твърди, че са били направени общо 600 000 опита за различни трансакции при пазаруване в онлайн магазини на обща стойност 26 000 000 долара. Тези опити не са довели до причиняване на вреди и източване на суми от сметките на съответните картодържатели, тъй като търговските банки са успели да блокират наредените преводи.

Временното задържане под стража за максималния предвиден в Европейската конвенция за екстрадиция срок от 40 дни ще осигури участието на Д. Т. в производството по екстрадиция. Определенията могат да бъдат обжалвани в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари