Заловиха сериен измамник на възрастни хора в Плевен

0
Мъжът е 56-годишен от плевенското село Дисевица, криминално проявен и осъждан
Мъжът е 56-годишен от плевенското село Дисевица, криминално проявен и осъждан Снимка: Dunavmost, архив

Сериен измамник на възрастни хора е задържан от МВР в Плевен, съобщават от ОДМВР Плевен

 Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по Закона за МВР. Мъжът е 56-годишен от плевенското село Дисевица, криминално проявен и осъждан. В хода на проведеното разследване служители от Второ РУ – Плевен са събрали доказателства, че той е съпричастен към три случая на измами на пари и вещи от възрастни хора.

На 14 май 2021 година в 09:00 часа във Второ РУ- Плевен е получен сигнал от 75-годишен за извършена измама. Потърпевшият е заявил, че същия ден на улица в жк. "Сторгозия" около 08:25 часа непознат му е взел 60,00 лева, за да му купи плодове. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство. От проведените оперативни действия е установена самоличността на извършителя – 56-годишен, жител на плевенското село Дисевица. При проведените беседи с него той е направил пълни самопризнания, като признава и за други две деяния.

На 5 май 2021 година около 08:50 часа в областния град на улица "Коста Хаджипакев" пресрещнал 74-годишен, като с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение и с това му причинил имотна вреда в размер на 120,00 лева. На 25 март в Плевен на улица в ж.к."Сторгозия" противозаконно присвоил от 82-годишен безжичен телефон и паричната сума от 5 лв. И при трите случая е използван един и същ механизъм – увещавал жертвите, че ще им даде плодове.

Измамникът е задържан. Документирането на престъплението продължава под ръководството и контрола на Районна прокуратураПлевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари