Заловиха дрогиран шофьор с 9 килограма наркотици на „Капитан Андреево“

0
Граничните полицаи установили, че 38-годишният иракчанин е обявен за издирване от германските власти
Граничните полицаи установили, че 38-годишният иракчанин е обявен за издирване от германските власти Снимка: БГНЕС / архив

Граничните полицаи установили, че 38-годишният иракчанин е обявен за издирване от германските власти

Шофьорът, 38-годишен чужд гражданин от иракски произход, пристигнал на 29 септември вечерта на пункта за влизане в страната. Граничните полицаи установили, че е обявен за издирване в ШИС от германските власти, съобщиха от МВР.

От служител на FRONTEX - германски офицер, работещ на пункта, е получена допълнителна информация, че основанието за издадената европейска заповед за задържане е притежание и разпространение на наркотици. Затова е изготвено искане за щателна проверка на управляваният от него автомобил, при която граничните полицаи и митничарите отрили близо 9 кг наркотици.

В изолацията на хладилна чанта в багажника на автомобила са открити 5 пакета с черно смолисто вещество, реагиращо на опиум с общо тегло 8,856 кг, а в щората на люка на автомобила - пакет с 0,110 кг бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетафин.

На водача е направен тест за наркотици, който е отчел употреба на амфетамин и метамфетамин. Чуждият гражданин шофирал без шофьорска книжка. Задържан е в ГПУ - Свиленград, образувано е досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари