Заловиха бракониери, убили благороден елен в Русенско

4
Четиригодишен благороден елен е отстрелян без редовно издадено разрешително за лов
Четиригодишен благороден елен е отстрелян без редовно издадено разрешително за лов

Четиригодишен благороден елен е отстрелян без редовно издадено разрешително за лов

Горски служители от Държавно ловно стопанство „Дунав“ - Русе заловиха бракониери, убили незаконно благороден елен. Случаят се е разиграл привечер на 30 декември в землището на русенското село Просена.

Около 19:00 часа служители на ДЛС „Дунав“ чуват изстрел и се насочват в посоката, от която идва. На място те установяват двама ловци от ловната дружина на с. Просена, които са отстреляли четиригодишен мъжки благороден елен без редовно издадено разрешително за лов. Веднага е извикан екип на МВР. Оръжието и трупът на животното са конфискувани, а нарушителите са отведени за разпит в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

ДЛС „Дунав“ - Русе попада в обхвата на „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП, което е известно с големите популации на благороден елен. Именно в стопанисваните от стопанството държавни горски територии през 2021 г. бяха отстреляни два рекордни трофея от благороден елен, оценени с над 253 точки по CIC на световно изложение в Будапеща, Унгария. Единият от трофеите е с внушителното тегло от 16,960 кг и е рекордьор по този показател за последните 30 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    19
    daskal
    Не е ли време да започне постепенно редуциране на ловджиите? Докато останат съвсем малко - колкото за служебни и неотложни работи.
  • 0
    18
    Чак
    Много грешен подход от страна на бракониерите! В гората не се влиза с огнестрелно оръжие - като гръмне има да кънти да се чува чак в съседна Румъния. Животното отиде бъдева - нито на горските полицаи им е свършило работа нито на бракониерите ето за това е нарушена екосистемата! Съветът е по-скоро да бяха влязли с лъкове или арбалети нито щяха да се чуят нито пък видят. Друг вариант е да бяха изкопали трап дълбок 4-5 метра също е решение, но сега ще трябва да търкат наровете като са будали.
  • 2
    17
    Ех, спомени
    Турция. Ресторант при доверен домакин. "Аби, домус?". Телефон, два и месото от дива свиня е на скарата. Там ги отстрелеват като вредители. Еми не е като домашното прасе. Алангле, ама си е суха жила.А на домакина като му закарам кило чубрица и луканки настава празник.
  • 3
    16
    имена ?
    А какви са им имената ?
  • 1
    15
    до 14
    - Стига тихо ръклобудства!- Съвземи се! - Ще имаш косми на дланите,я виж колко са пораснали,виж де...!! Ще оглушееш от ръкоблудствени работи.И елен и еленка не могат ти помогнат тогиз.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари