Загиналите пилоти оставят четири деца сираци

0

Загиналите двама пилоти при инцидента с военния вертолет Ми-17 в понеделник са награждавани многократно. 

Капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев са семейни и имат по две деца.

От Министерството на отбраната съобщиха, че бордният техник офицерски кандидат Алексей Каменов, който бе ранен, е транспортиран до Военномедицинска академия – София. Състоянието му е стабилно, той е в съзнание и контактен.

Капитан Пламен Пантелеев е бил командир на авиационно звено във военно формирование 32 040 - Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1994 г. Роден е на 14 юни 1970 г. в гр. Бяла, област Русе. Завършил е висше образование във ВНВВУ „Георги Бенковски“ - Долна Митрополия през 1994 г. със специалност „летец-пилот“ за Военновъздушните сили (ВВС) на вертолет.

Летец-пилот ІІ клас с над 600 летателни часа. Летял е на L-29, Bell 206 и Ми-17. Награждаван е многократно от командирите си със служебна благодарност и от началника на отбраната. Женен с две деца.

Капитан Стоян Неделчев е бил щурман на вертолет в авиационно звено на военно формирование 32 040 - Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1997 г. Роден е на 31 януари 1973 г. в гр. Елхово. Завършил е ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1997 г. със специалност „летец – пилот“ на вертолет.

Летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа. Летял е на Ми-2, Ми-8 и Ми-17. Награждаван е многократно със служебна благодарност. Женен с две деца.

Инцидентът вече се разследва от Пловдивската военно-окръжна прокуратура, която образувала досъдебно производство при условията на неотложност. На местопроизшествието е направен оглед от трима прокурори, които са започнали разследване, бил е извършен първоначалния оглед и свързаните с него действия.

Днес престоят още огледи от разследващи и експерти, разпити на свидетели и събиране на писмени доказателства.

До момента е установено, че около 20.30 часа на 11 юни, при извършване на планов тренировъчен полет, военен хеликоптер Ми-17 е аварирал и е паднал от 20 метра в района на авиобаза Крумово.

Причината за инцидента не е установена до момента, като най- вероятна такава за авиозлополуката е от техническо естество. Няма данни за човешка грешка. Разследването се провежда интензивно, след събиране на необходимия обем доказателствен материал, ще бъдат назначени съответните технически експертизи.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари