Задържаният за инцидента с Милен Цветков е син на съдружник на Миню Стайков

5
Разследването на катастрофата минава под специален надзор на прокуратурата
Разследването на катастрофата минава под специален надзор на прокуратурата Видео: NOVA

По информация на NOVA шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков, е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова. Тя отказа коментар за случилото се. Заяви единствено: „Нищо не мога да потвърдя”.

Трагичният инцидент стана навръх Великден на кръстовище до столичен мол. Журналистът спира на червен светофар. В този момент в автомобила му отзад се врязва колата на 22 –годишен мъж. Ударът е толкова силен, че джипът на Цветков изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището. Младият шофьор, предизвикал инцидента, се оказва с положителна проба за канабис и амфетамин.

Спешните медици, пристигнали на мястото, установяват, че журналистът все още има пулс. Линейката тръгва към „Пирогов”, но на път за болницата Милен Цветков издъхва.

Водачът, предизвикал катастрофата, е от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно нарушение. 

След фаталната катастрофа мъжът е задържан за 24 часа, взета му е и кръвна проба.

По случая е образувано досъдебно производство. Иззети са и кадри от камерите за видеонаблюдение в района.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, при която загина Милен Цветков, ще бъде взето на специален отчет от Апелативната и Върховната прокуратури. Всеки момент се очаква дежурен прокурор да разпореди удължаване със 72-часа на ареста на шофьора, предизвикал инцидента. Вероятно утре или в сряда ще бъде поискано от Софийски градски съд и постоянен арест на Кристиан Николов.

Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипа е закупен, като обект на инспекция ще са и родителите на водача. Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.

За причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари