Задържаните за "обира на века" остават в ареста

0
Шампионът по мотокрос Красен Кънчев-Красивия е сочен за организатор на обира на хасковската поща, откъдето това лято бяха задигнати близо 2 милиона лева
Шампионът по мотокрос Красен Кънчев-Красивия е сочен за организатор на обира на хасковската поща, откъдето това лято бяха задигнати близо 2 милиона лева Снимка: Haskovo.net

Шампионът по мотокрос Красен Кънчев-Красивия, сочен като организатор на обира на хасковската поща, откъдето това лято бяха задигнати близо 2 млн.лв. и Тихомир Мавродиев, шеф на инкасо охраната в Пощата на служба във фирма ASP, остават в ареста. Най-тежката мярка „задържане под стража” за тях постанови този следобед съдия Кольо Димитров.

В залата прокурорът Дарина Славова посочи, че срещу двамата има събрани доказателства за подготовката и участието им в обира и уточни, че все още обвинението не е готово да представи пред съда събраните веществени доказателства, понеже повечето от тях са на експертиза, предаде Haskovo.net.

В дома на Кънчев във Великотърновското село Присово са открити белезници, съпоставими по вид, модел и материал  с тези от местопрестъплението, с които е бил завързан пазача на пощата в нощта на обира. Освен това при обиските е прибрана и саморъчно направена скица на пощата с подробности - местоположението на будката на пазача, на трезора, както и на датчиците. Прокуратурата разполага и с показанията на анонимен свидетел, който е разпознал Кънчев да обикаля около пощата дни преди обира. Сторил му се подозрителен, защото е бил е с качулка посред лято.

Известен факт е пък, че Красен е живял в Хасково под наем на метри от пощата.

 В залата стана ясно още, че срещу Красивия има висящо досъдебно производство в Плевен за открадната чанта със 770 лева от автомобил на 7-ми октомври тази година, заради което шампионът е с мярка ”домашен арест”. От Хасковския съда защитникът на Кънчев поиска същата мярка с мотив, че довереникът му е достатъчно популярен и няма къде да се укрие.

„Искам да остана под домашен арест, който ще спазвам. Не бих могъл, а и не искам да се крия от правосъдието. Искам да прославя България и спорта”, каза пред съда Красен Кънчев.

Обвинението разполага с категорични доказателства, че двамата с Мавродиев са се познавали, потвърди прокурорът. Държавният обвинител посочи, че Мавродев е собственик на леката кола Пежо, която е била пилотна на автомобил Фиат Марея, в която  са били задигнатите от пощата пари. Движението на двете коли една след друга е било заснето от множество камери на АПИ.

Адвокатът на  Тихомир Мавродиев - Веско Георгиев, обаче посочи в залата, че Пежото по време на обира е било предоставено от клиента му на неговия брат, той пък го е продал на мъж от великотърновско. Оказа се, че този мъж е бащата на Красивия. По повод засечен разговор на Мавродиев с таткото на Красен, адвокатът посочи, че той е бил за неплатен данък на колата, която към този момент вече била прехвърлена.

Като доказателства срещу Мавродиев прокурор Славова посочи още, че съпругата му има фризьорски салон, което е пряка връзка с разпилените косми от коса, открити на местопрестъплението през лятото. „Невинен съм. Нямам нищо общо”, каза пред съда Мавродиев.

Обвинението срещу четиримата е за въоръжен грабеж в особено големи размери, за което наказанието е затвор до 15 години.

За момента няма други арести, но категорично извършителите на грабежа са повече от задържаните четирима,които са се провалили на детектора на лъжата, съобщи прокурорът. Дарина Славова посочи още, че в разследването са използвани СРС-та и подчерта, че ще има  още арести.

Източник: haskovo.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари