Задържан за аферата с митниците остава в ареста

1
Съдът наложи на Марин Димитров мярка за неотклонение
Съдът наложи на Марин Димитров мярка за неотклонение Снимка: БГНЕС

Съдът наложи на Марин Димитров мярка за неотклонение

Софийският градски съд определи мярка "задържане под стража" за Марин Димитров след като прие, че има достатъчно данни за съпричастност към организирана престъпна група. Към момента от материалите по делото не се установява той да има връзка с цигарите без бандерол.

Съдът прие, че няма опасност обвиняемият да се укрие, защото сам е дошъл в съдебната зала. Характерът и тежестта на обвинението обаче са достатъчни, за да бъде взета мярка "задържане под стража". Изключителната обществена опасност, включваща много лица и то такива на висши държавни длъжности, е предпоставка за задържане под стража.

Фактът, че има лица, които са с различна мярка от задържане под стража, е решение на прокуратурата, не на съда, съобщава БНТ. Има съдебно-медицинска експертиза, която показва, че здравословното състояние на обвиняемия не пречи той да бъде в ареста. Пред съда обвиняемият заяви, че не познава шефката на Агенция "Митници" и не е говорил с митничари за контрабанда.

Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано. Следващото съдебно заседание е насрочено за 30 април пред САС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари