Задържаха турски шофьор за контрабанда на 402 килограма хероин

0

Дрогата е открита в спални матраци

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем Х.Х., на 63 г., турски гражданин, за това, че на 17.04.2024 г. през ГКПП „Капитан Андреево“, община Свиленград, област Хасково, с товарен автомобил с чужда регистрация, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 402,720 килограма на стойност 16 727 377,92 лв., като предметът на престъплението е в особено големи размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл.242, ал.4, предл. 1, вр. ал.2 от Наказателния кодекс, съобщават от прокуратурата.

На 17.04.2024 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, в посока от Република Турция към Република България, на трасе „Входящи товарни автомобили и автобуси", се установил товарен автомобил с чужда регистрация. Водачът му Х.Х., турски гражданин, представил на митническите служители редовни документи за превозваната стока от Иран през Турция и България за Румъния – спални матраци. По метода „анализ на риска“ превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка. При извършената такава във всички пренасяни 156 матрака, между горния дунапрен и металните им пружини, служителите на Агенция „Митници“ открили укрити общо 618 броя прозрачни полиетиленови лентовидни пакети с бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то реагирало на хероин.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. С постановление на наблюдаващия прокурор при ОП – Хасково водачът на товарния автомобил Х.Х., на 63 г., е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.Х.

Днес, 20 април 2024 г., във връзка със задържаното количество хероин, в залата на ГКПП „Капитан Андреево“ се проведе съвместен брифинг на Министерството на финансите, МВР, Агенция „Митници“ и Окръжна прокуратура – Хасково.

Това е най-голямото количество наркотични вещества, задържано на ГКПП „Капитан Андреево“ през последните пет години. Успехът се дължи на доброто сътрудничество и взаимодействие от една страна на оперативните служби на МВР и на Агенция „Митници“, а от друга - на прокуратурата“, заяви Иван Стоянов, окръжен прокурор на Хасково.

В брифинга участваха Людмила Петкова, вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов, министър на вътрешните работи, Иван Стоянов, окръжен прокурор на гр. Хасково, Георги Димов, директор на Агенция „Митници“, гр. София, Пламен Павлов, зам.-директор на Агенция "Митници" и представители на други институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Коцито
    Егати простия турчин турците наистина са изключително прости и елементарни примати трябва да си уникално прост за да го направиш това нещо Кажи му турчин и повече не го обиждай.Този рязания ако бяха го гепали в Румъния или Гърция щяха да му съберат дупенцето от ебане ама тук е България може и да му се размине на рязани чеп уникално тъп и прост турчин.
  • 3
    3
    Без значение
    До първи коментар чети правилно. Не като дявола евангелието. Хората са ти написали хероин са хванали не кокаин. Де хората викат къде е Ямбол къде е Истанбул. Балкан разлика. Ама иначе големият разбирач. Хващат ги митничарите че крадат не е добре. Работа свършили пак е не е добре. На някой хора им дай сямо езиците тук да си чешат.
  • 5
    2
    до 1
    То е Хероин бе, амбо ! Креативно е скрит но с документи от Иран, нямаш големи шансове да избегнеш скенера. Ни казват, колко му е чистотата, защото е мизерно ниска. Ако беше 99%, обезателно щяха да се ударят и с това в гърдите, ама мълчат. Като нашите глупаци на дунавмост, ловят 50 кила, ура, мура, задържат глупаците, реагира на хероин, и на лабораторията 2% чистота, демек примамка за глупаците, зад която върви 1 тон супер чиста дрога.
  • 0
    1
    Петър
    Когато не плащаш така става.Сега какво ще се случи с кокаина? Половината ще отиде в ПП ДБ за вътрешна консумация и подарък за Зеленски Друга ще ще "унищожим" демонстративно в присъствието на всички " наши " телевизии
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари