Задържаха трима за участие в престъпна схема за измами и пране на пари

2

В Турция са арестувани други седем българи от разградски села

Специализираната полицейска операция е проведена днес на територията на община Разград от служители от Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Измами“, ОДМВРРазград, следователи при Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратураРазград, под ръководството на Окръжна прокуратураРазград. В хода на образувани две досъдебни производства са предприети процесуално-следствени действия на 7 адреса, задържани са трима жители от село Ясеновец – две жени и мъж. При претърсванията са иззети множество мобилни апарати, български и турски СИМ-карти, банкови карти, пластики, банкнотоброячи, луксозен автомобил и над 30 хиляди лева в различни валути, съобщават от МВР.

Операцията е осъществена след извършени на територията на Р Турция арести на 8 участници в престъпната група, сред които 7 българи от разградски села, и активен оперативен обмен по канала на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа - SELEK. Според данните до момента тримата задържани в страната ни са набирали т.нар. “финансови мулета“, транспортирали ги в Турция, регистрирали ги адресно и им издавали банкови сметки в турски банки. След това предоставяли номерата на сметките на участниците в схемата за телефонни измами и така по тях бивали превеждани парите, давани от жертвите. Преведените суми били теглени в България и в Турция от разследваните лица, за което те прибирали и комисионна. Установени са случаи, при които потърпевшите били заплашвани и изнудвани чрез записани техни нецензурни изображения.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на задържаните. Работата по документирането на престъпната дейност продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Разград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари