Задържаха русенец за кражба на автомобил

1
Оказва се, че това не му е първото провинение, свързано с автомобил
Оказва се, че това не му е първото провинение, свързано с автомобил

31-годишен мъж е задържан от полицията в Русе след сигнал за откраднат автомобил. 

Вчера на тел. 112 е получен сигнал, че за времето от 13:30 до 14:30 ч. на 25 октомври е бил  противозаконно отнет лек автомобил марка "Фиат" модел "Браво" с русенска регистрация, който е бил паркиран на ул. "Македония" в Русе.

Сигналът е документиран и по него е образувано досъдебно производство с оглед разследване на престъпление по чл. 346, ал.1 от НК. Веднага са предприети действия по издирване на превозното средство и изясняване на случая. Информирани са всички екипи на територията на ОДМВР – Русе за търсения автомобил и в 15:55 часа от РУ – Бяла е съобщено, че екип на районното управление е засякъл и спрял колата. Установено е, че тя се управлява от Н.И. на 31 г. от Русе. Мъжът е бил задържан. Оказало се е, че той е известен на органите на реда по друг случай, свързан с лек автомобил, който е бил изясняван от служителите на Първо РУ.

На 20 октомври около 16:45 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за откраднат лек автомобил. Обадил се е 31-годишният Н.И. от Русе. Той съобщил, че отнетото превозно средство е с марка „Мерцедес 124“ с разградска регистрация. Екип на Първо РУ е бил изпратен за документиране и изясняване на случая. Документирано било, че колата е стопанисвана и управлявана от 31-годишния мъж, който подава сигнала за кражбата, но е собственост на друг мъж от Глоджево. В хода на последвалите оперативно-издирвателни мероприятия служителите на реда са установили, че заявеното от Н.И. не отговаря на истината. Оказало се е, че той е продал автомобила на 01.10.2017 г. на млад мъж от Ценово, а с обаждането си на тел. 112  е  искал да установи къде е колата, за да може да си я откупи. По случая е образувана преписка с оглед престъпление по чл. 326, ал. 1 от  НК.

Работата по изясняването на случаите и деянията на 31-годишния продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари