Задържаха русенец с Европейска заповед за арест

0
Петър е издирван за джебчийство в Германия
Петър е издирван за джебчийство в Германия

Издирван с Европейска заповед за арест от германските власти русенец е задържан, като му е наложена е мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Петър Т. е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест от германските власти, издадена от прокуратурата в град Билефелд. Обвинението срещу 24-годишния русенец е за организиране на група за извършване на джебчийски кражби в Германия и други държави.

Петър Т. е обвинен в общо 22 престъпления, извършени през периода 07.10.2016 г. – 07.02.2017 г., в гр. Реда-Виденбрюк и на други места в Северен Рейн-Вестфалия.  За извършители на кражбите са използвани жени, които се намират в родствени връзки с него. След кражбите ЕС-картите са били използвани за непозволено теглене на пари от банкомати. В резултата на тази престъпна дейност са причинени имуществени вреди в размер на 10 хиляди евро. 

За това престъпление се предвижда наказанието „лишаване от свобода“ до 15 години според Наказателния кодекс на Федерална Република Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари