Задържаха "муле" на телефонни измамници

0
32-годишната жена е взела 8 000 лева от измамена варненка
32-годишната жена е взела 8 000 лева от измамена варненка Снимка: iStock / Getty Images / архив

32-годишната жена е взела 8 000 лева от измамена варненка

32-годишна жена е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор във връзка с измама, при която на възрастна жена от Каварна е нанесена имотна щета след въвеждане в заблуждение. П.Т. е привлечена към наказателна отговорност за три престъпления – по чл. 210, ал.1, т.2, във връзка с чл. 209, ал. 1 от НК за участието ѝ в извършената измама, по чл. 343б,ал. 3 от НК за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, както и за престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК във връзка с намерени в младата жена забранени субстанции.

П.Т. е задържана в следобедните часове на 4 ноември 2022 година, след като е установена нейната съпричастност към извършена ден по-рано телефонна измама. Установено било, че ролята ѝ била на „муле“ – тя взела парите от потърпевшата от измамната схема и ги оставила на място, определено ѝ от непознат мъж в телефонен разговор, съобщиха от Прокуратурата.

Сценарият, по който възрастната жена била въведена в заблуждение, засягал внука ѝ, който живеел в София. Непознат мъж я информирал, че момчето се нуждае от финансова помощ, за да не загуби работата си. Възрастната жена повярвала на думите му и събрала наличните в дома си пари. Предала на млада непозната сумата от 8 000 лева.

След предприетите незабавни действия по разследване на случая станало ясно, че младата непозната е обвиняемата П.Т. Тя била установена и задържана. Малко преди това, 32-годишната жена била установена да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества според резултатите от направените на място тестове, а в нея били намерени малки количества амфетамин и метамфетамини.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение Каварна при Районна прокуратура - Добрич. В съда ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 32-годишната обвиняема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари