Задържаха мъж, отвлякъл и пребил бившата си приятелка

0
26-годишната жена е със счупена челюст
26-годишната жена е със счупена челюст Снимка: Районен съд - Стара Загора

26-годишната жена е със счупена челюст

По протест на Районна прокуратураСтара Загора съдът измени мярка за неотклонение „гаранция“ в „задържане под стража“ за принуда и нанасяне на средна телесна повреда на жена.

В хода на разследване по досъдебно производство Районна прокуратура - Стара Загора е предявила две обвинения спрямо М.А., на 29 г. Първото е за това, че на 2 октомври 2023 г. в землището на гр. Павел баня, обл. Стара Загора, е причинил на 26-годишна жена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст, съобщиха от държавното обвинение.

Второто е за това, че на 2 октомври 2023 г. в гр. Павел баня, обл. Стара Загора, е принудил същата жена да извърши и претърпи нещо противно на волята ѝ – да се качи в автомобила му и да отиде с него в гориста местност, като е употребил за това сила.

Наблюдаващият прокурор внесе искане пред Районен съд-Казанлък за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.А. На 5 октомври 2023 г. Районен съд-Казанлък определи мярка за неотклонение „парична гаранция“ спрямо него. Наблюдаващият прокурор внесе пред Окръжен съд-Стара Загора протест срещу решението на Районен съд-Казанлък, който вчера бе разгледан и уважен.

М.А. и пострадалата жена поддържали приятелски отношения без да са живели съвместно. От известно време били разделени. М.А. пребивавал и в чужбина. На 2 октомври 2023 г. пострадалата била на улицата и чакала своя приятелка, когато пред нея спрял с автомобила си М.А. Той искал да поговорят, но жената не желаела. М.А. употребил сила. Той започнал да я дърпа за косата в посока на автомобила, хванал я през тялото и я вкарал насила в колата. Закарал я в гориста местност в землището на гр. Павел баня, където останали около 5 часа, през което време разговаряли и той ѝ нанасял удари по тялото и главата.

Определението на съда е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари