Задържаха българка за сводничество в Кипър

0
Елмас Донева е спипана при международна операция на Районна прокуратура - Благоевград и разследващи органи в Кипър
Елмас Донева е спипана при международна операция на Районна прокуратура - Благоевград и разследващи органи в Кипър

При съвместна международна операция на Районна прокуратура - Благоевград и разследващи органи в Кипър е задържана българска гражданка за сводничество и склоняване към развратни действия.

По искане на Районна прокуратура - Благоевград съдът е определил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Елмас Донева, обвинена за извършено от нея престъпление, се посочва в съобщение на пресцентъра на Окръжна прокуратура - Благоевград.

Повдигнатото обвинение е за това, че в периода 2010 г. - 2017 г. Донева приела и укрила в наети и стопанисвани от нея жилища в Ларнака и Лимасол, Кипър, български гражданки с цел използването им за развратни действия. За предлаганите и предоставяните от жените сексуални услуги срещу заплащане им било обещавано получаване на процент от сумите, осигуряване на охрана, място за проституция, грижи и клиенти. 

Обвиняемата Донева е била арестувана на 27 ноември 2017 г. при излизане от апартамента й в София, след шестмесечно използване на специални разузнавателни средства от Районна прокуратура - Благоевград и съставяне на съвместни екипи с кипърските власти. При извършени претърсвания от пет апартамента в различни градове са иззети 19 000 евро, 28 мобилни апарата с предплатени карти, 2 лаптопа, видеокамера, множество документи, свързани с трансфер на парични суми от Кипър за България. Към настоящия момент са разпитани 8 свидетели. 

По време на операцията по задържането на Донева едновременно са били арестувани други лица в София, Благоевград и Лимасол, Кипър. Предстои изготвяне на Европейска заповед за арест на един от съучастниците на Донева, който е привлечен като обвиняем задочно. Същият е напуснал пределите на страната и заминал в страна на ЕС няколко дни преди провеждането на операцията, 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари