Задължителни неща, които да вземем със себе си в планината

0
Ако сте решили да тръгнете на поход, независимо кой сезон е, задължително обуйте качествени обувки
Ако сте решили да тръгнете на поход, независимо кой сезон е, задължително обуйте качествени обувки

Ако сте решили да направите излетите и походите в планината свое редовно хоби, то днес ще поговорим точно за това

Човек трябва да бъде подготвен за всякакви ситуации. Да, не можем да предвидим всичко, но не се изискват кой знае колко усилия, за да предвидим поне няколко стъпки напред. Ако сте решили да направите излетите и походите в планината свое редовно хоби, то днес ще поговорим точно за това. Между екипировката за планина през лятото и зимата има няколко специфични разлики и искаме да ги споделим с вас.

Предвид това, че препоръките ни имат общ характер, в следващите редове няма да стане дума за подготовка за сложен планински преход в сурови зимни условия.

Какво да вземем със себе си в планината през зимата?

Ако сте решили да тръгнете на поход, независимо кой сезон е, задължително обуйте качествени обувки. Например адидас терекс. Те отговорят напълно на условието за надеждност и са продукт на съвременните технологични постижения - поради това са предпочитани от много хора, практикуващи различни видове спорт. Особено трекинг (пешеходен туризъм) и тичане по пресечени местности!

В списъка ви задължително трябва да има: термобельо, пуловери с различна плътност, ветровка, непромокаеми панталони, топло яке, ръкавици, шапка, балаклава и други защитни средства по избор.

Какво да вземем със себе си в планината през лятото?

Топлите месеци от годината предразполагат към по-чести походи в планината и по-продължителен престой в нея. Поради това списъкът със задължителни вещи се нуждае от няколко корекции. В него трябва да присъстват спортен панталон, тениска, блуза с дълъг ръка, къси панталони, шапка и някоя и друга връхна дреха за по-хладните вечери.

Независимо през кой сезон на годината решите да прекарате свободното си време сред природата, заслужава си! Нищо не може да се сравни с благоуханието на гората, птичата песен, шумоленето на листата и обсипаното със звезди небе, което е рядкост за всеки човек, който живее в големия град.

За да се радвате на безгрижен излет, не подценявайте качеството на вещите, които носите. Ако имате нужда от качествени обувки, които са изработени от бързосъхнеща материя, с добра вентилация и гарантиращи комфорт във всякакви условия, доверете се на подбора на www.footshop.bg. В онлайн магазина ще откриете всичко, от което може да имате нужда, за туризъм в планината, спорт на открито, зимни спортове и др.

И не забравяйте, че в планината не е препоръчително да се носят дрехи от памучна материя. Те бързо попиват влагата и бавно съхнат. Заложете на добре защитено облекло, съчетано с термобельо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари