Забраняват със закон пътуването на стоп в Румъния

0
Забраняват със закон пътуването на стоп в Румъния
Да возиш стопаджии срещу заплащане скоро може да стане незаконно в Румъния, пише електронното издание "Болкан инсайт", цитирано от в. "Сега".

В сряда правителството одобри законопроект, според който превозът на хора може да се извършва само от лицензирани превозвачи. Пътуването на стоп е широко разпространено в Румъния и властите твърдят, че то практически се е превърнало в "обичаен бизнес". Много малко хора използват обществен транспорт за междуградски пътувания и повечето шофьори очакват някакво заплащане от стопаджиите.

Тази практика обаче ще попадне под ударите на закона. Законът гласи, че шофьорите, които предлагат услуги, подобни на обществения транспорт, без да имат лиценз, могат да понесат глоби до 5000 леи (около 1100 евро). Целта на правителството е да ограничи шофьорите, които правят бизнес от взимането на стопаджии, без да декларират доходите си. Законът тепърва трябва да бъде одобрен от парламента. Кабинетът се опита да прокара подобна мярка и миналата година, но тя бе отхвърлена от депутатите.

Източник: СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари