Забраниха на претендентка за поста на Путин да участва в президентските избори

2
Бившата телевизионна журналистка подаде заявление до избирателната комисия преди 3 дни
Бившата телевизионна журналистка подаде заявление до избирателната комисия преди 3 дни Снимка: Екатерина Дунцова / Facebook

Бившата телевизионна журналистка подаде заявление до избирателната комисия преди 3 дни

Бившата телевизионна журналистка Екатерина Дунцова е получила забрана да се кандидатира срещу президента Владимир Путин на изборите през март следващата година заради "грешки" в нейната регистрация на кандидат, съобщиха от предизборния ѝ канал в Телеграм, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Това стана само три дни след като 40-годишната Дунцова подаде заявление до избирателната комисия, за да бъде регистрирана като кандидат. Тя е планирала да се кандидатира с платформа за прекратяване на войната в Украйна и освобождаване на политическите затворници.

Видеоклип, публикуван от руски новинарски канал, показва среща на централната избирателна комисия, на която членовете ѝ гласуват единодушно да не допуснат кандидатурата на Дунцова.

Незабавното торпилиране на кампанията на Дунцова ще бъде използвано от критиците на Путин като доказателство, че на никой с истински опозиционни възгледи няма да бъде позволено да се изправи срещу него на първите президентски избори, откакто той започна войната в Украйна. Те смятат, че процесът е фалшив и е възможен само един резултат от него, припомня Ройтерс.

Кремъл твърди, че Путин ще спечели, защото се радва на истинска подкрепа в цялото общество, като според проучванията на общественото мнение рейтингът му е около 80%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Песимист
    Както е казал Сталин:Когато изборите са организирани добре,няма нужда от избори...
  • 2
    5
    Читател
    Девойката Дунцова се заблудила,мислейки,че се кандитатира за верига от пунктове за бърза закуска.Само човек даващ голяма доза фира,може да си помисли,че да управляваш държава като Русия, е достатъчно само едно хрумване.
  • -1
    4
    до 1 и 2
    А на Доналд Тръмп защо му забраниха в Колорадо да се състезава? Нима това е по-различно? Света отива отново към фашизъм и комунизъм и това започва от западния свят - всичко на запад от Варна до Анкъридж е комунизъм и диктатура, само че хората са живяли в пропаганда над 50 години и не могат да видят истината, толкова са заслепени. Русия и другите държави като Китай си знаят ситуацията и не се преструват че са нещо повече от това което са. Ако се загледа човек, Китай, Индия, Русия, Бразилия, Южна Африка, не се месят в нищо, стоят си и гледат да си развиват индустрията, военната техника, икономиката, културата, а запада е единствения, който се прави на световната полиция, който се чувства длъжен да се меси навсякъде и да има мнение по всички въпроси. Що за арогантност е това, да смяташ, че това какво мислиш е толкова важно, че не просто да искаш всички да го знаят, ами да го налагаш до такава степен, че да внушаваш чувство на вина на всеки, който не е съгласен?
  • -1
    3
    до 2
    Абе, льольо ! Тук или в европа да не би да е демокрация някаква ? Забравихте много бързо как ви държаха по къщите без да излизате докато не се сиропирате 2,3 пъти за да им напълните насилствено гушите. Много къса ви е демократичната памет. От тяхната недемокрация ще се роди нещо голямо, от нашата едно нищо. Винаги е смешно, когато злобни том и джерита се опитват умуват на демократични теми.
  • 0
    2
    Гундяевьй
    Е как Русия е най-демократичната и свободна страна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари