Забавната страна на първия работен ден за депутатите

0
В социалните мрежи десетки  попитаха  "Къде е Мика Зайкова?"
В социалните мрежи десетки попитаха "Къде е Мика Зайкова?" Видео: NOVA

В пленарната зала политическите опоненти размениха шеги и закачки

Откриването на новия 47-ми парламент не премина и без забавни моменти, предава NOVA. За част от депутатите, които за първи път влизат в сградата на НС, е предизвикателство да се ориентират кое къде се намира. А за други пленарната зала се оказа чудесен фон за селфи.

Новите 240 се отправиха към парламента, а сред тях има и много нови и млади лица. Сред тях са IT специалисти, шахматисти, рапър – все хора, които се ориентираха в крачка кое къде се намира, допитваха се и до по-опитните си колеги. В пленарната зала политическите опоненти размениха шеги и закачки.

Със селфи, минути преди откриването на най-младия ни парламент, Кирил Петков започна работата си като депутат. И продължи с усмивка.

„Здравейте отново! Преди да продължавате да се хилите от дясно, ще ви кажа нещо по-важно”, заяви Кирил Петков от трибуната, а думите му предизвикаха смях сред редиците на ГЕРБ.

"Здравейте отново" се превърна в репликата, която свърза политическите опоненти. Използва я и Хамид Хамид. В залата обаче имаше не само смях. А и цитати. 

„Радой Ралин – „Беше време турско, дойде време мижитурско”, посочи лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Най-младият парламент с един от най-младите председатели се оказа и с най- много заместник-председатели. Това за малко да остави Атанас Атанасов на "Демократична България" без стол.  А мястото зад най-високата трибуна в държавата се оказа недостатъчно. От днес депутат с имунитет - Ицо Хазарта, остави римата и стана лаконичен.  А в социалните мрежи десетки  попитаха  "Къде е Мика Зайкова?"

Доайенът на последните два парламента проследи откриването на Народното събрание от вилата си. Успяхме да я чуем по телефона

„Гледах го внимателно. Надявам се да има пълен мандат и правителство. Средната възраст се оказа 40 години, много се радвам, че има толкова много млади хора - те са носители на новото и на иновациите”, смята бившата депутатка. Зайкова обаче призовава младите депутати да бъдат по-усмихнати.

„Това, че ще работиш и ще си сериозен, не означава, че трябва да забравиш хумора, така е по-лесно”, съветва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари