Забъркаха Джамбазки в афера с пистолет

0
Имам законно притежавано оръжие и спазвам българското законодателство, каза евродепутатът
Имам законно притежавано оръжие и спазвам българското законодателство, каза евродепутатът Снимка: БГНЕС

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки е бил хванат със зареден пистолет "Макаров" на летище София миналата сряда преди обяд, написа заместник главният редактор на вестник "Дума" Йордан Мичев.

Според публикацията членът на Европарламента е носел в себе си зареден "Макаров" с осем патрона и един в цевта. По време на конфискуването Джамбазки започнал да спори с проверяващите го служители, пише още вестникът, който описва разправията. Съставен му е бил и протокол за изземане на пистолета заради мерките за сигурност.

Според статията Джамбазки е обяснил на летищните власти, че е забравил да си остави пистолета преди полета. На 23 ноември евродепутатът се е прибрал обратно от Брюксел в България и оръжието му е било върнато.

Канал 3 е потърсил самия евродепутат. "Имам законно притежавано оръжие и спазвам българското законодателство", каза още Джамбазки. Той заяви, че не желае да коментира повече на този етап публикацията, която определи като "гнусарщина".

Заяви още, че написаното "няма нищо общо с истината, не съм бил арестуван". Джамбазки обясни още, че има разрешително за оръжие, без да уточни дали наистина става въпрос за "Макаров". По думите му на летището има достатъчно камери, които би трябвало да са заснели какво точно се е случило. От пресцентъра на ВМРО също заявиха, че нямат коментар. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари