За същността на краставите магарета

1
Чувстват се щастливи като прасе в кал, когато са сред себеподобни, които са на власт
Чувстват се щастливи като прасе в кал, когато са сред себеподобни, които са на власт

Признавам, че винаги съм смятала, че хората не са равни. Да, равни са по права и то не винаги /ами не може да те назначат като преподавател в университет, ако не си завършил основно образование или да работиш в АЕЦ, а да си освидетелстван параноик/. Но като качество не са и няма и как да бъдат. За съжаление лошият генетичен материал не може да бъде преодолян.

И най-страшното е властта на плебса. Когато самоповярвалият си цървул започне да управлява. И също като краставите магарета, събира около себе си само себеподобни. Интелигентният човек избира да работи с професионалисти и интелигенти. Простият човек избира да работи с простаци, с които се разбира и сред които се чувства равноправен. Жестоката реалност!

Обичам забавлението и затова често посещавам страницата на ГМР (бел.ред. Главната мутра на републиката). Нещо като експеримент да видя дали някой от коментиращите, които точат лиги от възторг там, ще може да напише нещо интелигентно, смислено или просто грамотно. Такова нещо поне досега не съм установила. Установих друго – колко много ГМР, който, както е на всички известно е милиционерски син, завършил прочутата Школа в Симеоново и който, вместо да ходи на училище, е ходил да рита мачлета, плюскайки филии с мас, прилича на феновете си. Сред тях има и хора с образование, но с тотална липса на възпитание. Себеподобни.

И тук пак се замислям за тезата за 80 % дебили. Може би не точно дебили. Тържествуващи простаци. Защото простакът може и да има мозък, но много мрази да го използва за друго, освен за личното си облагодетелстване. Защото ум без морал превръща човек в чудовище.

Простаците не могат да бъдат спрени с избори и с дебати. Нито пък със закони. Те не разбират и няма да разберат никога. Не разбират морал, държавност, ценности, родина…..цялата вселена се върти около личният им Аз. И се чувстват щастливи като прасе в кал, когато са сред себеподобни, които са на власт!

Те разбират от първични убедителни средства. Там където думите са безсилни, един шамар зад врата прави чудеса!

Елена Гунчева   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари