За първи път в Ценово се радват на великденска украса

0
Идейният проект е дело на местни самодейци и читалищното настоятелство
Идейният проект е дело на местни самодейци и читалищното настоятелство

Шарени яйца, великденски зайчета, малки пиленца и кошници с пъстри цветя създават настроение в навечерието на най-светлия християнски празник.

Великденската украса е разположена в пространството пред Народно читалище „Христо Ботев“. Идейният проект е дело на местни самодейци и читалищното настоятелство.

„Служителите на читалището в продължение на близо две седмици сами изработихме, оцветихме и монтирахме фигурите. Цялата украса е изработена от подръчни материали. Искрено се надяваме жителите и гостите на Ценово да одобрят инициативата и догодина да придобие по-големи размери“, уточни читалищният секретар Гергана Миланова.

Кулминацията на празничните прояви е предвидена на Великден и ще премине под мотото „Великден на мегдана“. Всеки може да се включи в конкурсите за най-писано яйце, за най-вкусен козунак и за най-красива празнична украса. Много емоции ще предизвика състезанието за най-борбено и здраво яйце. Членовете на Пенсионерския клуб „Млади сърца“ ще подготвят изложба от традиционни празнични ястия, посветени на Великден.

Ученици от местното училище също ще представят писани яйца и рисунки, посветени на Възкресението Христово. Организаторите на празника са предвидили и много приятни изненади за всички присъстващи. Накрая малки и големи ще се хванат на кръшно българско хоро.

Празничното настроение вече е завладяло жителите на селата Долна Студена, Караманово и Новград. В празничните дни са предвидени разнообразни конкурси и футболни турнири.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари