За кого пее Деси Добрева на 4 януари?

3
От началото на новата година Деси Добрева започна своя инициатива в инстаграм - пуска по една песен и разказва за интересно събитие, случило се в днешния ден
От началото на новата година Деси Добрева започна своя инициатива в инстаграм - пуска по една песен и разказва за интересно събитие, случило се в днешния ден Снимка: Фейсбук

Деси Добрева пее за прабаба си - бежанка от Беломорска Тракия

От началото на новата година Деси Добрева започна своя инициатива във фейсбук - пуска по една песен и разказва за интересно събитие, случило се в днешния ден. 

Така вчера, на 4 януари, тя изпя “Кавал свири” специално за своя род. И разказа: “На тази дата преди 101 години (1921 г.) Народното събрание на България отпуска кредит от 1 000 000 лева за настаняване на бежанците от Беломорска Тракия. Моята прабаба е бежанка от Тракия - останала вдовица от войната с три деца, получила средства от този кредит, с които построила къщата, в която е израснал родът на моя дядо!”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари