За какво са му на Ердоган голите баири на Кърджали?!

0
Божидар Димитров е категоричен, че Ердоган няма да посмее да откъсне Кърджали от България
Божидар Димитров е категоричен, че Ердоган няма да посмее да откъсне Кърджали от България Снимка: БГНЕС

“Е, какво да очакваме? Ердоган да тръгне към Кърджалийския окръг ли? За какво са му голите баири на кърджалийския окръг, когато ще му се разгони фамилията в Европа, където той има хиляди, айде нека са стотици договори за ниски мита, ниски акцизи и т.н.“.

Това коментира проф. Божидар Димитров по Нова телевизия относно предстоящия референдум в Турция за получаване на повече права на президента Реджеп Ердоган.

Божидар Димитров е категоричен, че Ердоган няма да посмее да откъсне Кърджали от България, защото сме члена на НАТО и ЕС.

Ами Турция ще умре икономически, ако прекъсне връзки с Европа!. България е член на ЕС, член е и на НАТО и естествено те ще застанат зад нас при всякакви действия на Ердоган, които са налудничави”, категоричен е Божидар Димитров.

Относно резултатите от референдума.

Според мнозина резултатите са предрешени, но дори и да не са, Ердоган със сигурност има план „Б“, при който Турция ще стане президентска република. В това няма нищо лошо, не знам защо се създава истерия. Има много държави, които са президентски републики – САЩ, Франция, Русия. Не забравяйте, че формата на управление е едно, а човекът, който застава начело е нещо съвсем друго. Човекът е от плът и кръв, той може да страда от инфаркт, да получи инсулт – човекът го няма, но формата на управление остава, а това е много добра форма на управление“, смята Божидар Димитров.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари