„За“ и „против“ ваксината на Pfizer/BioNTech

1
В словесна схватка са здравният министър Костадин Ангелов и проф. Андрей Чорбанов от БАН
В словесна схватка са здравният министър Костадин Ангелов и проф. Андрей Чорбанов от БАН Снимка: БТА/Facebook

„За“ и „против“ ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавирус – по темата различни мнения споделиха здравният министър Костадин Ангелов и проф. Андрей Чорбанов от БАН

„Бързата процедура за ваксината поставя повече въпросителни, отколкото ясни резултати“, категорично заяви пред Нова телевизия проф. Чорбанов. Той не мисли, че ваксината на Pfizer/BioNTech, с която вече се имунизираха първите български граждани, сред които и здравният министър, е вредна и опасна, но твърди, „че не е преминала през всички етапи на изпитание и има група странични реакции, които се забелязват на късен етап, след година и половина“.

Професорът по имунология е категоричен – мерките срещу пандемията от коронавируса удължават пандемията, а не ограничават вируса.

„Повечето смятат, че това е изключително опасна инфекция, заради която трябва да се затворят държавите, милиони се довериха на ваксината“, анализира той, но скептично.

От своя страна пък здравният министър Костадин Ангелов коментира, че много трудно може да се убедят хората с думи, когато се говори, че ваксините са безопасни и ефективни. „Затова винаги истината е силното оръжие и аз трябваше да покажа на българските граждани, че на война се губят човешки животи – и от двата фронта – на пациенти и лекари“, допълва Ангелов.

От своя страна д-р Александър Симидчиев от Медицинския щаб на правителството добави, че се е имунизирал освен да покаже, че „надеждата е в разума“ и да попълни и изследва научно страничните ефекти, пише  BG VOICE

Дори ваксината да беше с 50% ефикасност, пак щях да си я сложа“, добавя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари