За ГЕРБ винетките са по-важни от децата!

0
Снимка: БГНЕС

От 2015 година ви предлагаме законопроект за изменение закона за детските помощи.

"Година и три месеца нямате време да погледнете този законопроект, защото когато става въпрос за деца с увреждания пари не трябва да се пестят”, заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев, предаде агенция ПИК.

Причина за неговото избухване беше, че народните представители вкараха за разглеждане законопрект за промяна гражданската отговорност, като по предложение на Делян Добрев от ГЕРБ, Петър Славов и Мартин Димитров мотоциклетите и караваните ще имат право да ползват сезонна гражданска.

Според Стойнев тази промяна не е по-маловажна от тази за помощите на децата с увреждания. Все пак народните представители допуснаха законопроекта за разглеждане със 72 гласа „за”, но не и да бъде разгледан преди Бюджет 2017. Според Стойнев обаче това е абсолютно недопустимо, тъй като законопроекта трябва да бъде обсъден преди разпределянето на финансите.

„Няма смисъл да се пестят парите от тези деца, това е справедлив законопроект, основата трябва да е 322 лв., а вие с ваши предложения може да го надградите”, допълни още Стойнев. Предложението му точката да е първа обаче и при две гласувания не успя да мине за първа. 

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари