За едни има убежище, за други има пейки покрити с лед...

0
Докато приемаме хиляди клетници от източните страни с широки обятия и много европари, забравихме за нашите клетници
Докато приемаме хиляди клетници от източните страни с широки обятия и много европари, забравихме за нашите клетници

Излезе информация, че над 168 души са пренощували в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора в София.

Температурите падат, Вие се опитвате да не умрете от студ. Е вижте има и по-трагични случаи от нашето мрънкане, че сме си забравили ръкавиците и ни е студено на пръстите, пише No-comment

Самоотвержено, ако сте бездомник, госпожа кмет ще Ви предложи allinclusive пакет, не се заблуждавайте, че ще получите лукс, а немотия, ужасяващи условия, не особено топли помещения. Не се и надявайте кметицата лично да Ви сервира топлия чай с много вода от чешмата и без захар, камо ли мед. Супата също ще е топла, но не и вкусна.

Докато приемаме хиляди клетници от източните страни с широки обятия и много европари, забравихме за нашите клетници. Е те не са герои от едноименното произведение на Виктор Юго „Клетниците“, а истински хора. Това е положението скъпи читатели, за едни има убежище, за други има пейки в парковете покрити с лед и сняг. И вероятно смърт от измръзване. В никакъв случай не мога да твърдя, че условията за бежанци са добри, напротив ако отидем в някой „лагер“ ще останем също толкова потресени! И те са хора знам и те заслужават нормален начин на живот. Добрите хора от тях, които нямам представа какъв процент са, не са виновни, че Великите сили си ги мерят за сметка на тяхното оцеляване!

Г-жо Фандъкова, поздрави. Още Ви чакам в метрото да се повозим заедно! Там поне е по-топло, отколкото в кризисните центрове!

Източник: No-comment
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари