За 6 месеца тирове превърнаха Искърското дефиле в лунен пейзаж

0
Ежеминутно се пукат гуми, чупят се джанти, оплака се редовен шофьор по пътя
Ежеминутно се пукат гуми, чупят се джанти, оплака се редовен шофьор по пътя Видео: bTV

Хората са недоволни, че трябва да карат през дупките

Огромни дупки по трасето на Искърското дефиле, след като целият тежкотоварен трафик между София и Видин беше пренасочен да минава оттам за 6 месеца заради ремонта на международния път Е-79.

Аз пътувам всяка сутрин, пътят е станал невъзможен за минаване, отворили са се дупки, ежеминутно се пукат гуми, чупят се джанти. Това лично аз го приемам като заплаха за моя живот“, оплаква се пред bTV жител на Лютиброд.

Друг мъж от селото разказва, че снощи е имало инцидент на пътя – два автомобила със спукани гуми. „Невъзможно е придвижването. Трябва пътна помощ, всеки ден има кола, която е аварирала“, казва той.

Хората са недоволни, че трябва да карат през дупките, след като плащат винетки, данъци и застраховки.

Кметът на село Ребърково обяснява, че пътят през тяхното село също е повреден. „В самото населено място дупките са десетки. Мостът, който е в близост до кметството, също е повреден – настилката се напуква, за основите не мога да кажа“, отбелязва той.

Веселин Николов, директор на областното Пътно управление във Враца, обясни че по пътя са преминали повече от милион тира в рамките на шест месеца. „Изготвена е оценка на щетите. Очакват се средства в размер на 340 000 лева. При подходящо време те ще бъдат оползотворени, все още има дни, в които може да се работи“, обяснява Николов.

Пътят е асфалтиран през 2014 г. и хората питат защо настилката се е разрушила толкова бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари