Юлий Павлов: Синдикалните лидери знаят, че въглищните централи са обречени

0
Тази ситуация се използва от по-опитната страна в управленската сглобка, посочи анализаторът
Тази ситуация се използва от по-опитната страна в управленската сглобка, посочи анализаторът Снимка: БГНЕС

Тази ситуация се използва от по-опитната страна в управленската сглобка, посочи анализаторът

Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг, обясни пред БНР, че очаква да има разлика между това, което реално ще се случи на преговорите между протестиращите енергетици и правителството, и онова, което ще бъде обявено публично.

"Идеята да се водят преговори пред камери е абсурдна. Шансът да се постигне споразумение, ако се говори пред камери, е много по-малък"

Не виждам много голямо поле за отстъпление от страна на правителството, посочи анализаторът.

"Предполагам, че поне синдикалните лидери знаят, но не смеят да го кажат на голямата маса от работещите, че въглищните централи са обречени. Това обрича и производството на въглища. Покачването на цените на въглеродните квоти е неизбежно. От чисто икономическа гледна точка ще трябва да бъдат затворени".

Тази ситуация се използва от по-опитната страна в управленската сглобка, но има и една друга подробност, отбеляза Павлов.

"Още в качеството си на служебни министри, Кирил Петков и Асен Василев, подкрепяйки, като част от Министерски съвет, сроковете за затваряне на тези централи, отидоха при протестиращите тогава и се подписаха под тяхната петиция централите да не се затварят изобщо. Това не им попречи да се върнат в МС и да продължат да си действат. Затова в момента са в по-неудобно положение".

Случващото се ще даде отражение на местните избори във въглищните региони, прогнозира той.

"Но в големите градове няма да има сериозно отражение. Там гласуват основно твърдите ядра. Те не се влияят много от кампанията"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари