Юбер спря работа в България

0
От няколко часа апликацията показва, че няма свободни коли в София
От няколко часа апликацията показва, че няма свободни коли в София

Uber спря работа в България. От няколко часа апликацията показва, че няма свободни коли в София.Новината за спирането на услугата беше потвърденa и от мениджърa на Uber за България Димитър Радуков, съобщава OffNews.

С голямо съжаление бих искал да ви съобщя, че услугата Uber Х е спряна временно в София, заяви Радуков. Това означава, че услугата е спряла работа в България, защото тя беше достъпна единствено за столицата.

„Ние дълбоко вярваме, че София има нужда от такава услуга и ние не сме се отказали от софийския пазар, напротив. Смятаме да търсим варианти и да останем и да предлагаме нашите услуги”, каза още Радуков.

Припомняме, че в края на миналия месец Върховният административен съд потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията, услугата за превози Uber трябва да "преустанови некоректните практики". 

За да продължи работа законно у нас, Uber ще трябва да се "преквалифицира" в истинско такси - с боядисани коли, да плаща по-висока цена за "Гражданска отговорност", различни видове данъци и др.

От Uber имаха 7 дни да обжалват решението.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари