Явор Нотев: Изпитвам негативни чувства към опитите на чужди представители да диктуват политиката

0
По думите му убежденията му сочат, че националният празник трябва да остане трети март и той би го защитил
По думите му убежденията му сочат, че националният празник трябва да остане трети март и той би го защитил Видео: NOVA

По думите му убежденията му сочат, че националният празник трябва да остане трети март и той би го защитил

Личности от политическия, обществения, журналистическия и спортния сектор обявиха инициатива за запазване на 3-ти март като национален празник. Този комитет, известен като движение "3 март", беше представен от президента Румен Радев преди няколко дни.

Юристът Явор Нотев сподели по NOVA, че Петър Витанов го е потърсил, за да се присъедини към движението. "Аз не съм си представял, че ще има инициатива по смяната на тази дата. Стори ми се безотговорно към историята на страната. Има много основания да се запази тази дата. Не съм се виждал с президента след представянето на инициативния комитет. Въпросът за националния празник би могъл да бъде решен със законова уредба, това означава, че мнозинството би могло да направи такава крачка", смята той. И допълни, че все още е член на "Атака", така че не обмисля присъединяване към нов проект.

По думите му убежденията му сочат, че националният празник трябва да остане трети март и той би го защитил. "Тази дата трябва да се оцени в исторически план, тя обхваща национално-освободителните борби на нашите герои, довели до освободителната война. Изпитвам негативни чувства към опитите на представители на чужда страна да диктуват вътрешната и външната политики на страната", коментира Нотев.

Според него страната не е готова за конституционни промени. "Корекциите във ВСС до момента са козметични, не са задълбочени и доведоха до проблеми. Липсата на юридическа подготовка показва парадоксални решения", отбеляза юристът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари