Явлението "провеза" отмени празника на остров Света Анастасия

0
Туристическите разходки до острова с двата кораба "Анастасия" и "Бургас" са преустановени
Туристическите разходки до острова с двата кораба "Анастасия" и "Бургас" са преустановени Снимка: Община Бургас

Туристическите разходки до острова с двата кораба "Анастасия" и "Бургас" са преустановени

Туристическите разходки с двата кораба "Анастасия" и "Бургас" са преустановени, а курсовете ще се възстановят при подобряване на метеорологичните условия

Явление, наричано от местните "провеза" или "карпуз мелтем", което се характеризира със силни ветрове от изток-североизток, е причината празникът на остров Света Анастасия на 15 август да бъде отменен, съобщават от управата на острова на своята официална страница.

Туристическите разходки до острова с двата кораба "Анастасия" и "Бургас" са преустановени, а курсовете ще се възстановят при подобряване на метеорологичните условия, добавя БТА.

Въпреки че светицата патрон на острова се почита на 22 декември, празникът на острова се чества на Успение на пресвета Богородица.

В програмата за утрешния ден бе предвидено хоро в обедните часове с участието на професионалния фолклорен ансамбъл "Странджа". Единствено в този ден управата осигурява и свободен достъп до фара.

От управата на острова допълват, че информация за актуалната обстановка и възобновяване на курсовете ще бъде публикувана на страницата им във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари