Японска телевизия прави подводни снимки в Сребърна

0
Природните богатства в резервата "Сребърна" са станали обект на интерес на японска телевизия
Природните богатства в резервата "Сребърна" са станали обект на интерес на японска телевизия

Природните богатства в резервата "Сребърна" са станали обект на интерес на японска телевизия, която в продължение на 10 дни снима флората и фауната, която живее край блатата на Дунав. 

Екипът на водещата TBS в Токио за пръв път прави подводни снимки на плаващите тръстикови острови, на потъналите във водата върбови гори. Със свръхмодерна техника са заснети хищни растения, докато улавят жертвите си.

Десетминутната лента ще покаже колонията на пеликаните и другите редки птици и растения, които живеят край езерото при Силистра. Филмът ще бъде пуснат на малкия екран в началото на септември. След като бъде показан на японската публика, той ще бъде предоставен безвъзмездно на РИОСВ Русе за да се ползва за образователни цели с деца.

Продукцията на TBS е част от документална поредица, която японският тв гигант прави за обектите , обявени от Юнеско за част от Световното наследство.

Друга добра новина от последните дни свързана с пеликаните е, че за пръв път от 60 години насам къдроглаво пеликанче се излюпи в блато Песчина на остров Персин (Белене). Това е голямо природозащитно събитие, тъй като къдроглавите пеликани са световно застрашен вид и колонията на остров Персин е новосформирана, обясняват еколозите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари