Янка Такева: Ще предложа учениците от 5 и 6 клас да влязат в училище

0
"Синдикатът на българските учители има и фонд "Не си сам в COVID-19", който изплаща парични помощи на колегите, така че е крайно необходимо да се провеждат антигенни тестове и ваксиниране", допълни Такева
"Синдикатът на българските учители има и фонд "Не си сам в COVID-19", който изплаща парични помощи на колегите, така че е крайно необходимо да се провеждат антигенни тестове и ваксиниране", допълни Такева Видео: БНТ

38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират, а над 60% са готови да си направят антигенен тест, за да се види какво е здравословното им състояние и дали са прекарали коронавирус

Това съобщи в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

"Синдикатът на българските учители има и фонд "Не си сам в COVID-19", който изплаща парични помощи на колегите, така че е крайно необходимо да се провеждат антигенни тестове и ваксиниране", допълни Такева.

"Със здравния министър и главния държавен инспектор уточнихме как и по какъв начин ще се извършва логистиката за масовоте тестване и ваксинирането. Ще се направи връзка между РЗИ-тата и Регионалните управления на образованието по региони", обясни Такева.

Първи в кампанията по масова имунизация ще са Пловдив и Бургас, а след това и останалите градове.

"Работата на учителите е изключително стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, така че според мен, е препоръчително да се ваксинират", каза Такева.

На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7, 8 и 12-ти клас.

"Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас поне за две седмици", допълни Янка Такева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари