Яйца по русенски: Можем ли да сготвим яйца на слънце?

2
Днес жегата в Русе беше идеална за готвене на централния площад
Днес жегата в Русе беше идеална за готвене на централния площад

Точно 43 градуса на сянка отчетоха днес в Русе

Рекордът на този ден обаче е поставен през 1987 година, когато са достигнати 43 градуса и 6 десети.

Можем ли да сготвим яйца на слънце? Бързо търсене в интернет показва, че това е напълно възможно, стига да са налице необходимите условия. А днес жегата в Русе беше идеалната предпоставка това да се случи.

Възползвайки се от подходящата метеорологична обстановка, група журналисти решиха да си направят експеримент и да проверят дали нагретите от жаркото слънце гранитни плочи на централния площад ще бъдат достатъчно условие яйцата да се сготвят, предаде КИС 13.

Предварителната подготовка по установяване на най-горещото място на площада с помощта на дигитален термометър показа, че някои от плочите са се нагрели до над 62 градуса по целзий. На теория това означава, че е напълно възможно най-обикновено яйце да се сготви за определено време.

Експериментът ни показа, че за това са необходими около 30 минути. Ако жълтъкът се разтече, става и по-бързо, но вместо яйца на очи, ще имате бъркани яйца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    До 1
    Един се стреми да стане забележим с говежди стекове,друг с яйца,чакаме поредната простотия,както казваш...
  • 2
    4
    Не може
    Неговите яйца ги изяде Вазиленчето.
  • 4
    3
    А може ли
    Яйцата на Пънчо Чунчуков да се изпекат на плочките на площада? Възможно е, защото в други градове охлаждаха с миене с вода площади и улици. Останалото е без коментар.
  • 6
    2
    малее
    Пичове, намерете си работа
  • 13
    1
    сафдасф
    на това ли се казва "slow news day" - когато няма нищо друго и се чудят каква простотия да измислят за да си отчетат активност бездарниците? и какво значение може ли да се ипържи яйце на слънце? всъщност ако няма мазнина няма да има пържене, така че не може.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари