Яхта за 50 милиона долара потъна край бреговете на Италия

0
Оказа се, че е собственост на руски олигарх
Оказа се, че е собственост на руски олигарх

Оказа се, че е собственост на руски олигарх

Край бреговете на Италия потъна 40-метрова яхта, чийто собственик е съдружникът в Kuzbassrazrezugol Генадий Айвазян, съобщава "Росия днес", цитирайки италианските медии.

Яхтата "Mai Saga" потъна в италианския залива Скуилаче. Екипажът алармира, че на борда има вода, но след това се евакуира. Опитите да изтеглят яхтата на брега са провалени, заради рязко влошаване на метеорологичните условия.

Генадий Айвазян освен съдружник в холдинга Kuzbassrazrezugol е и председател на борда на директорите на Krutrade. Според италианските медии потъналата яхта струва поне 50 милиона долара. Тя е била под флага на Каймановите острови с италиански екипаж, отплавала е от Галиполи за Милацо. Спасителната операция е извършена съвместно от пристанищните власти в Кротоне и румънски патрулен кораб. Четиримата пътници и членове на екипажа са откарани на пристанището, предава 24 часа.

Според сайта superyahtfan.com Айвазян е роден през 1968 г. и личното му богатство се оценява на около 500 млн. долара. Няколко поредни години той е председател на Световната асоциация за въглища. Смята се, че компанията му "Крутрейд" се занимава само с търговия на най-висококачествените въглища - вторият по големина износител в Русия. Той е бивш съдружник на Иксандер Махмудов, собственик на яхтата Predator, отбелязва сайтът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари