Ядем месни деликатеси, които са пълни с гнусотии

4

Не веднъж сме попадали на случаи, в които се поставя под съмнение качеството на храната в България.

В този материал с конкретен текст и снимка ще ви покажем какви гнусотии слагат в колбасите, които имаме за деликатеси, благодарение на Симеон Д.

Ето какво написа той:

В този пост нямам за цел да се заяждам с никой месояден.

От цялото семейство аз едниствен не ям месо. Та вчера с малкия ми брат бяхме на пазар и той си взе ей това нещо. Реших да видя аджеба какво има на етикета и честно казано се отвратих. С изключение на карагенана, знаех всички други съставки какви са.

Долу ще видите пълното им описание (ако някой се съмнява нека сам да провери). Аз отдавна спрях фабрикантите и мен това не ме притеснява,но.

Хора струва ли си?

Струва ли си да ядем храни, в които слагат ей такива гнусотии? Струва ли си да вкарваме такава отрова в тялото ни? Замислете се защото вместо да се критикуваме и да се нападаме я месоядни,я всеядни,я вегетарианци (аз в този случай) или вегани.. защо не си помогнем? Споделям това с вас и бих ви казал просто избягвайте ги (фабрикантите) и пазете здравето си защото то е най-важно.

Соев протеин – Факта, че соята е най-генно модифицираната култура в света мисля,че е достатъчна червена светлина. Самия соев протеин влиза в протеиновия синтез при изграждането на мускулите. Не вярвам в това нещо да има естествена соя тъй че.

Карагенан (Е407) – Естествен сгъстител извлечен от водорасли. В големи количества може да доведе до язви и възпаления на червата. Води до силен имунен отговор от организма. Използва се в пудинги, млека, шоколади, пакетирани супи и прочие.

Трифосфати (Е451) - Стабилизатор, предотвартява окислението и загубата на цвят в местните продукти. В големи количества може да доведе до стомашни разтройства и раздразнение на стомашната лигавица.

Полифосфати (Е452) - Използват се за запазване формата на вече обработената храна. Масово използвана в индустрията за перилни препарати. Това нещо запазва голям процент от фосфати в организма. Води до рак и рязко повишаване на холестерола.

Малтодекстрин (Е41400) – Отрова. Намира се навсякъде и във всичко фабрикантно. Води до слепване на човешките тъкани. Води до рак и чревни проблеми. Не разградим продукт.
Използват за сгъстяване и слепване на месо и местни продукти (кайма и прочие). Мононатриев глутамат (Е621) играе ролята на овкусител. Води до силно пристрастяване към храните, в които е добавен. Съдържа се в чипсове, снаксове, соленки, соеви сосове, китайска кухня и прочие.

Масово производителите избягват да го слагат на опаковките (добре, че Кауфланд са си честни малко или много)

Натриев ериторбат (Е316) – Регулатор на киселинността и подобрител на качеството. Забавя окисляването на храните и запазва цвета им. Безвредно в допустими количества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари