WhatsApp обяви голяма промяна

1
Всичко се криптира от устройство до устройство, без изключение на платформата, която използва то
Всичко се криптира от устройство до устройство, без изключение на платформата, която използва то

Чат приложението WhatsApp вече криптира цялата комуникация на своите потребители - чатове, снимки, лични съобщения, видео клипове и гласови разговори.

Всичко се криптира от устройство до устройство, без изключение на платформата, която използва то, пише Petel.bg.

Изправена пред увеличаващите се правителствени заявки за достъп до дигитална информация и нарастващите заплахи от хакерски атаки, чат услугата WhatsApp направи тази стъпка, с която да се увери, че разговорите на потребителите ѝ се пазят в тайна.

Мобилното приложение за изпращане на съобщения, което има 1 млрд. потребители и беше придобито от Facebook за 22 млрд. долара през 2014 г., обнови своята услуга, за да предостави пълно криптиране на данните - "от край до край".

Това означава, че единствено хората, които изпращат, както и тези, които получават съобщенията, могат да видят или да чуят изпратеното съдържание в WhatsApp.

“Когато изпратите съобщение, единственият, който ще може да го прочете, е човекът или членовете на общия чат, до който сте го изпратили”, коментираха съоснователите на WhatsApp Ян Коум и Браян Ектън. “Никой не може да види съобщението. Нито киберпрестъпниците. Нито хакерите. Нито репресивните режими. Дори ние не”.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари